מה עושים כשמתגרשים? איך מתנהלים פיננסית? איך חוזרים לשוק העבודה אחרי גירושין?
לנשים רבות אין מושג מה קורה בחשבון הבנק שלהן. הן מניחות לבעלן לנהל את החשבון. אך כשמשבר הגירושין מגיע, הן מוצאות עצמן נאבקות כדי לשרוד ולהחזיק את הראש מעל המים. לאחר מספר שנים שבהן נהנו לגדל את הילדים בניחותא, בבית, עליהן להתמודד עם מציאות חדשה. המחייה יקרה וגם המיסים חותכים בבשר.
כיצד תוכלי לשנות את אורח חייך, כדי לשרוד ולעמוד שוב על הרגליים? הנה כמה טיפים של עו"ד גירושין:
קבלי ייעוץ חיצוני – ברגע שאת נמצאת במצב של גירושין, תוכלי להתייעץ עם יועץ פיננסי. יועץ כזה יוכל לסייע לך להרכיב תוכנית, שתסייע לך לחזור למצב יציב.
היי מאורגנת. אם אינך מעוניינת לפנות ליועץ, עליך להבין בעצמך היכן את עומדת מבחינה כלכלית. כדי לראות את התמונה כולה, עליך לאסוף את כל חלקי הפאזל. אספי את כל המסמכים הנוגעים לנכסים שלך. הדפיסי דפי חשבונות בנק, הלוואות, חובות, פירוט עכשווי ועתידי של כרטיסי אשראי, תשלומים ועוד.
עשי רשימה של הכנסות מול הוצאות: קחי דף נייר והכיני טבלה עם שתי עמודות. בעמודה אחת רשמי את כל הנכסים וההכנסות שלך. בעמודה השנייה, רשמי את כל החובות. רק אז תוכלי לדעת אם ההכנסות מכסות על ההוצאות. אם הכנסתך נמוכה, יהיה עליך למצוא דרך להרוויח יותר. אם אינך יכולה להרוויח יותר, יהיה עלייך לקצץ בהוצאות, שאינן הכרחיות.
נסי לקצץ בהוצאות עבור משק הבית. הכיני רשימה של כל הדברים שתוכלי לעשות כדי לחסוך כסף. מוציאה כסף על הילדים במסעדות? מזמינה עוזרת הביתה כל שבוע? הגיע הזמן לקצץ במותרות.
נסי לחסוך כסף על עורך דין גירושין או עורך דין דיני משפחה. רכזי את כל שאלותייך בדף נייר. אל תקבעי סתם פגישות, שיחייבו אותך בתשלום עודף. העדיפי שליחת מייל או שיחת טלפון קצרה. זכרי, עורך דין גירושים גובה תעריף שעתי. ככל שתהיי יותר מסודרת מולו – כך תחסכי כסף.
הכיני את עצמך לחזרה לשוק העבודה – כאשר את מטפלת בילדים כבר זמן מה ונמצאת מחוץ למעגל העבודה, קשה מאוד לחזור שוב לעבוד. במיוחד מכיוון ששוק העבודה השתנה משמעותית לעומת מה שזכרת. התחרות בין מחפשי העבודה היא קשה וצמודה יותר. התנאים גרועים יותר. אין ברירה וצריך להתאזר בסבלנות. אין ספק כי יהיה לך קשה להתרגל לעבודה מחדש. מצד שני, למרות הקושי הרב, תזכי בביטחון כלכלי ותשיבי חלק מביטחונך העצמי. יתכן שהעבודה גם תשכיח חלק מהצרות, הכרוכות בגירושייך.
היי ממוקדת – כשאת מתחילה לחפש עבודה, כדאי שתוודאי כי את אכן מתמקדת בכיוון הנכון. אל תבזבזי זמן בחיפושי עבודה על משרות שאינן מתאימות לך. עשי רשימה של דברים שאת מוכנה לעשות, כמו ניהול, טיפול בילדים וכו'.
העריכי את עצמך – חשוב כי תאמיני בעצמך. את מוכשרת ואינטליגנטית. חובה שתבואי לראיונות עבודה עם בטחון עצמי. גם אם את מיואשת ורעבה ללחם ודחו אותך על הסף כבר בעשרה ראיונות, אל תתני לדבר מכל זה להציץ החוצה.