כבר בפתח הדברים חשוב להבהיר, שאין שום עצת פלא למתגרש, משום שכל הליך גירושין מקבל את המאפיינים שלו (שמושפעים גם מאופיים של בני הזוג וטיב היחסים ביניהם) וכל הליך גירושין הוא קשה מבחינה אישית ונפשית ונמשך תקופה לא קצרה. בנוסף, כל עורך דין העוסק בדיני משפחה, יכול להציג מגוון עצות נכונות לאופן ההתמודדות עם גירושין. אך במאמר הזה אספנו 10 עצות "ברזל" מועילות, שיכולות לסייע לכל מתגרש פוטנציאלי, או לכל מי שכבר נמצא בהליך גירושין.

1. להתגרש מהר:

ההמלצה הראשונה, היא פשוט לדאוג לכך שהגירושין יהיו מהירים. אף אחד לא רוצה לנהל הליך גירושין במשך שנים (וכן, יש הליכי גירושין שמתקיימים במשך עשרות שנים). כל מי שמתגרש רוצה להתחיל בדף חלק. לכן, טיפ מספר אחד הוא לפעול כדי להתגרש מהר וכל זאת, על מנת להמשיך בחייכם, ולפעול למען חיים טובים יותר וכן זוגיות טובה יותר בעתיד.

2. להתנהג בכבוד:

בן הזוג ממנו אתם מתגרשים הוא מי שהתחתנתם עמו, הוא האב של הילדים שלכם או האם. אל תתייחסו אליו בתור אויב. נהגו עמו בכבוד. גם אם האהבה כבר לא קיימת, קבלו את העובדה שהגירושין לא קלים לא רק לכם, אלא גם לצד השני. אם תנהגו בכבוד, ייתכן שהתהליך יהיה קל יותר.

3. לנסות להגיע להסדר:

הדרך הטובה ביותר להתגרש, היא באמצעות הסכם גירושין כולל, שיכלול את כל הנושאים הנוגעים לגירושין, החל מדמי המזונות וכלה בענייני המשמורת וחלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג (לגביו מתגלעות לא אחת מחלוקות עזות). אם החלטתם להתגרש, נסו לבדוק אפשרות להגיע להסכמה כוללת, שתייתר הליכים משפטיים יקרים וארוכים.

4. להיעזר בגישור:

לפני שניגשים להליך משפטי, רצוי מאוד לנסות להגיע להסדר גירושין במסגרת הליך גישור. הליך גישור הוא חסכוני ומהיר בהרבה מכל הליך משפטי והוא מוכרע רק בהסכמה. הכרעה משפטית תוכל להותיר אתכם בלי כלום והיא גם תהיה קשה, לא נעימה וארוכה בהרבה. הליך גישור, בסוף הדרך, נועד להביא אתכם להסכמה (אפילו כוללת) בעניין הגירושין, משמורת, מזונות ועוד – הסכמה שתהיה לשביעות רצונכם. לכן, כדאי תמיד לבחון אפשרות לנהל הליך גירושין בפני מגשר מוסמך.

5. לא להזניח את המטרות שלכם:

לעיתים קיימות מחלוקות בין בני הזוג ולא תמיד קיימת חיבה רבה בין מתגרשים. עם זאת, גם בשוך קרבות הגירושין, כדאי מאוד לא לשכוח מה אתם באמת רוצים. אתם רוצים להמשיך בחיים, וכאמור – לפתוח צוהר חדש לחיים טובים יותר. אל תבזבזו את הזמן בנקמות, בשנאה ובכעס, שלא יובילו אתכם לשום מקום חיובי.

6. לנהל הליך משפטי יעיל:

לעיתים, הליכי גירושין מתנהלים בבית המשפט, שכן לא תמיד בני הזוג מצליחים להגיע להסכמות. עד כאן, הכל בסדר. אבל המלצה חמה היא לא לנהל הליכי סרק. אל תתנהלו בבריונות בבית המשפט, אל תגישו בקשות סרק, אל תסרבלו את ההליכים, משום שהתנהגות כזו רק מאריכה את הדיון המשפטי וגם יכולה לעלות לכם הרבה כסף.

7. לקבל ייעוץ משפטי:

דיני המשפחה הם עסק מורכב ועל אחת כמה וכמה הליך הגירושין. לכן, רצוי להיעזר במומחה בתקופה זו. החלטתם להתגרש? פנו בהקדם לעורך דין העוסק בתחום. אתם תצטרכו ייצוג, אתם תצטרכו ליוויי משפטי במהלך התהליך. אל תחסכו בנקודה זו.

8. להיעזר בבני משפחה:

דווקא גירושין יכולים להביא לעיתים לחיזוק הקשר עם המשפחה הרחוקה יותר, ליצור קשרים חדשים ואפילו לחדש קשרים חבריים ישנים, שהוזנחו במהלך חיי הנישואין. לכן, זהו הזמן שלכם להתחבר, לצאת, לבלות, לבלות גם עם ההורים, האחים והחברים. זה הזמן להיעזר בהם, להתייעץ עמם ולקבל מהם את הכוח שאתם כל כך צריכים בתקופה זו.

9. לא להסס לפנות לייעוץ פסיכולוגי:

הליך גירושין טומן קושי נפשי רב בכל מצב והוא גם כולל שינוי אישי בחייכם. לכן, זו לא בושה לדבר על כך ולהיעזר במומחים כדי שיסייעו לכם להכיר את עצמכם טוב יותר וגם יסייעו לכם בעתיד להיות קשובים יותר. לכן, כדאי לבחון אפשרות להיעזר בפסיכולוג בשלב הגירושין ואף לאחר מכן.

10. להתעקש כשצריך ולא להתעקש כשלא צריך:

עשו לעצמכם טובה – אתם רוצים להתגרש? – ומהר? אל תהיו קנטרנים. התעקשו במקומות החשובים, אבל אל תעשו דווקא. היו בני אדם, במיוחד כלפי בן או בת הזוג לשעבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן